Vragen of zorgen over kinderen?

Baby, peuter, puber… elke leeftijd brengt nieuwe situaties, nieuwe ervaringen, maar ook vragen en soms zorgen met zich mee. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor alle vragen over opvoeden en opgroeien. Zowel ouders als kinderen en jongeren zijn welkom voor tips, adviezen en ondersteuning.

Opvoeden is niet eenvoudig. Iedereen twijfelt wel eens over de juiste aanpak.

Meer weten over opvoeding en gedrag van:

  • baby’s, klik hier
  • peuters, klik hier
  • basisschoolkinderen, klik hier.
  • pubers, klik hier
  • jongvolwassenen, klik hier

Of meer weten over vragen waar je als ouder(s) tegen aan loopt? Kijk ook dan ook eens hier.

Wilt u een gesprek met een consulent gespecialiseerd in kinderen en jongeren? Maak dan een afspraak via Larikslaan2, tel: 033 303 44 44. De hulp is gratis en een verwijzing is niet nodig.

Let op: Wilt u een afspraak maken met GGD Leusden? Bel dan naar GGD regio Utrecht, tel: 033-4678100

Een plan maken helpt

Loopt u tegen problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien dan helpt het om eerst een familie of groepsplan te maken. Lees hier waarom dat handig is en hoe u dit doet.

Is er sprake van een crisissituatie? Bel met Veilig Thuis zeven dagen per week, dag en nacht bereikbaar via 0800 2000.

Woont u in Achterveld en heeft u vragen over opvoeden en opgroeien?

Dan bent u welkom bij de Heelkom op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Telefoonnummer: 0342 45 13 33, mail: informatiepunt@heelkom.nl.

baby, peuter, puber

Welke vragen kunt u stellen bij het CJG?

Op veel vragen geeft dit Sociaal Plein antwoord, maar soms is het prettig iemand te spreken. Dat kan telefonisch of tijdens een afspraak met een consulent. Mail naar info@cjgleusden.nl en maak een afspraak. Samen bespreekt u dan de situatie en mogelijke oplossingen. Ook kinderen en jongeren zijn welkom! Zit je met een vraag waar je niet uitkomt? Kijk op dit Sociaal Plein, bel of kom langs!

Zo nodig met hulp van het Sociaal Team

Blijkt na een gesprek met een consulent dat uw situatie vraagt om gespecialiseerde ondersteuning, dan schuift een collega van het Sociaal Team aan. Lees hier meer over de aanpak van het Sociaal Team.

Organisaties in CJG Leusden

CJG Leusden heeft verschillende partners. Deze organisaties werken niet altijd vanuit het CJG. Op deze pagina staan de organisaties die wel vanuit het CJG Leusden werken. Door op de link te klikken komt u op de websites van deze organisaties en vindt u altijd de meest actuele informatie.

GGD MiddenNederland met het consultatiebureau voor kinderen van 0 – 4 jaar en  jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 4-19 jaar, Verloskundigenpraktijk LunaSpeel-o-theek LeusdenJij Onderwijsadvies.

Cursussen en activiteiten

Ook verzorgt het CJG regelmatig interessante cursussen en activiteiten, zoals:

Kijk hier voor een actueel overzicht.

Zwanger, ouder, oppas, opa of oma?
Zin om een lekker kopje koffie te drinken, nieuwe mensen te ontmoeten en je baby/kind mee te nemen? Kom eens langs bij het Mama Café.