kinderen

1e KIES groep: ‘Ik vind het zo fijn met elkaar’

1 oktober startte de KIES groep. KIES staat voor Kinderen in een echtscheidingssituatie en is professionele begeleiding en hulp voor kinderen die daar behoefte aan hebben. KIES groep is nieuw in de gemeente Leusden. In plaats van individuele ondersteuning wordt er een groep kinderen gevormd met een vergelijkbare thuissituatie. Er zijn ook bijeenkomsten voor de ouders. In een KIES groep worden kinderen begeleid door gecertificeerde KIES professionals. Namens Lariks zijn dat Ronald Roelofs en Jacqueline l’Ami. 

Samen leren en begrijpen

Onderzoek door Universiteit Utrecht toont aan dat KIES kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen, dat ze er beter mee leren omgaan, begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is en dat het contact met de ouders verbetert. De deelnemers aan de eerste KIES groep zijn tussen de 7 en 12 jaar. Ze zijn heel positief. ‘Is het nu al afgelopen? Ik vind het fijn met elkaar!’

Meer weten? Mail naar info@lariks-leusden.nl of meld u aan voor de nieuwsbrief dan blijft u op de hoogte van nieuwe groepen, trainingen, workshops etc.