ontmoetenAnderen ontmoeten?

In Leusden en Achterveld zijn er diverse locaties waar u andere mensen kunt ontmoeten en waar u van harte welkom bent.

 

De Bron van Leusden De Bron is een ontmoetingsplek voor alle Leusdenaren. Kom naar de inloop. Voor een (gratis) kopje koffie of thee, een praatje, leuke activiteiten, een luisterend oor en gezelligheid. De Bron is voor iedereen. Houd Facebook De Bron van Leusden in de gaten voor eenmalige activiteiten. Meer weten? Neem contact op met Bonnie 06-15297496, mail: bonnie.van.vught@legerdesheils.nl of met Arianne 06-2883782, mail: ariannne.van.velzen-bos@abrona.nl. . Lees hier meer over de openingstijden en activiteiten in De Bron.

Fort33: In Fort33 worden in samenwerking met jongerenwerkers, buurtsportcoaches en vrijwilligers allerlei activiteiten georganiseerd voor jongeren, ouders/opvoeders en inwoners met een beperking. Van een thema-avond over zakgeld en een weerbaarheidstraining voor basisschoolkinderen tot Café Chantant; de gezellige meezingmiddag voor ouderen. Kijk hier voor meer informatie

 Antares Leusden-Zuid: In Leusden-Zuid staat het multifunctionele centrum Antares met daarin twee basisscholen, een kinderopvang, een sportschool, een crèche en een horecagelegenheid. In Antares organiseren verschillende verenigingen allerlei activiteiten. Onder de vlag van wijkvereniging LeusdenZet zijn zo’n 11 bewonersinitiatieven actief; zij organiseren activiteiten die inspelen op de behoeften van de wijkbewoners. Een aantal van die activiteiten zoals het brei-en haakcafé en koffie/theedrinken zijn in het in Antares gevestigde buurtrestaurant Maxima’s. Meer weten? Kijk op: leusdenzet.nl of op maxima-leusden.nl.

De Deel is de ontmoetingsruimte onder wooncomplex Groenhouten. Stichting IDeel organiseert hier samen met bewoners allerlei activiteiten. Meer weten over de activiteiten? Kijk hier.

In de wijk Alandsbeek is Wijkkamer Alandsbeek dé ontmoetingsplek voor de buurt. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud in Leusden-Oost. Loop of fi ets gerust eens langs om de sfeer te proeven. Liever geen auto’s. Check www.buurkrachtalandsbeek.nl.

Ook bij activiteitencentrum De Til bent u van harte welkom. Klik hier om te zien wat er voor jong en ouder wordt georganiseerd. Van inloopbridge tot samen koken.

Oude Bieb: In Achterveld bent u van harte welkom in De Oude Bieb. Elke dinsdag en donderdag van 9.30 – 11.30 uur is er volop gelegenheid om gezellig bij te praten met oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is koffie en thee, gratis wifi, een ruilboekenkast en op de tv ‘draait’ de actuele Achterveldse agenda. De Buurthuiskamer is een initiatief van DAVA. Regelmatig worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Meer weten? Kijk op www.doorachterveld.nl of stuur een mail naar Lucas Koch: voorzitter@doorachterveld.nl

Cultureelcentrum De Moespot in Achterveld is in beheer van een stichting. Het centrum is gevestigd in de voormalige R.K. lagere school Sint Jozef. Het centrum biedt onderdak aan verschillende verenigingen, clubs (muziekvereniging DWS, de Vrije Kwasten) en is beschikbaar voor aktiviteiten van bestuurlijke en culturele organisaties. Meer weten? Kijk hier

Ideeën voor uitjes of activiteiten met kinderen? Kijk eens hier.

Meer activiteiten of initiatieven?

Kijk ook hier. Een activiteit aanmelden? Mail naar info@lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44.

Kent u de app LeusdenLeeft al? Dagelijks keuze uit zo‘n 20 activiteiten. Download ’m via Google Play of de App store