Basisschoolkind – onderwijs

De eerste dagen zijn altijd spannend, maar één ding is zeker: de komende 8 jaar brengt je kind een groot deel van de tijd op school door met leren, spelen, vrienden maken en een basis leggen voor de rest van het leven. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol.

Op dit Sociaal Plein vind je informatie over allerlei onderwerpen, zoals gezondheidgroeienlerenspelenvrienden maken, bedplassenpestencomputeren en tv-kijken.

basisschoolKun je het antwoord op je vraag niet vinden of wil je graag meer informatie? Dan kun je een afspraak maken met een consulent.

Basisscholen in Leusden

In Leusden zijn 16 scholen voor Primair Onderwijs. De meeste basisscholen in Leusden hebben een gezamenlijke website, waarop informatie te vinden is over die scholen. Van de drie scholen die op deze website ontbreken, vindt u onderstaand de gegevens.

St. Jozefschool
www.jozefachterveld.nl

Montessorischool ’t Ronde
www.montessorischool.nl

GBS Het Christal
www.gbshetchristal.net

zorgen kindZorgen?

Maak je je zorgen, bijvoorbeeld omdat je vindt dat je kind verkeerde vrienden heeft, vertrouw je een situatie niet, ben je bang dat er contact is met loverboys (en girls) of dat je kind misbruikt wordt. Lees hier welke signalen je serieus moet nemen en wat te doen.

Passend onderwijs in Leusden

Passend onderwijs legt een zorgplicht bij scholen. Dat betekent dat zij er sinds 1 augustus 2014 voor verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. Daarvoor werken reguliere en speciale scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden. In onze regio gebeurt dat via het Samenwerkingsverband De Eem (SWV De Eem).

Weten hoe dit werkt? Bekijk dit filmpje. 

Vragen, hulp nodig? Neem contact op met Larikslaan2.

Wilt u meer weten over [ONDERWERP]?
Neem dan contact op met onze consulent. U vind onze contactgegevens op de contactpagina.