Stap 1: Algemene informatie
Wijk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Keuze uit:
Leusden
Taakomschrijving
Coach4You Leusden zoekt coaches.

Lijkt het jou ook leuk om een ‘brugpieper’ die een steuntje in de rug nodig heeft, te helpen bij de overstap naar de middelbare school? Beschik je over coachingsvaardigheden en voel je je betrokken bij kinderen in de tienerleeftijd, kun en wil je hier als vrijwilliger wekelijks 1,5 uur aan besteden, misschien is Coach4You dan wat voor jou. Het gaat om kinderen die nu in groep 8 zitten en die we vanaf april/mei 2019 daadwerkelijk gaan begeleiden. Zie ook www.coach4you.org voor meer achtergrond over ons project.

Coach4you is een landelijke vrijwilligersorganisatie die per jaar landelijk gemiddeld 250 basisschoolkinderen uit groep 8 begeleidt bij de overstap naar het voortgezet onderwijs, middels de inzet van vrijwilligers. Ook in Leusden werkt Coach4you (onder de paraplu van Gilde Leusden) al enkele jaren nauw samen met de meeste basisscholen in onze gemeente. Dit preventieve project tegen schooluitval wordt gezien als één van de steunpilaren onder de Gilde organisatie. Elk jaar worden 10 tot 15 kwetsbare kinderen bij Coach4you Leusden aangemeld. Zij worden gedurende ca. anderhalf jaar door een vrijwillige coach ondersteund op die dingen die het kind belangrijk vindt. Het accent ligt vaak op het sociaal-emotionele vlak maar ook praktische studiebegeleiding kan er deel van uitmaken.
Coach4you zoekt nog enkele enthousiaste coaches die tijd en energie kunnen steken in het begeleiden van een leerling van basisschool naar voortgezet onderwijs. Beschikbaar voor anderhalf uur per week vanaf medio mei 2019, affiniteit met de leeftijdsgroep (12-14 jaar) en een positieve open coachende houding zijn belangrijk, zie verder ook http://www.coach4you.org/coach-2/een-leerling-ondersteunen/.

Meer informatie is vrijblijvend te verkrijgen bij Conny van der Bijl of Gerard Voskuilen via emailadres coach4you@gildeleusden.nl. Ook op de landelijke website vindt u veel informatie: www.coach4you.org

De taakomschrijving is als volgt:
  • begeleiden van kinderen bij overstap naar brugklas
  • ondersteunen op sociaal-emotioneel gebied
  • ondersteunen bij de organisatie van het huiswerk
  • leren het zelf te gaan doen
Gevraagde vaardigheden en competenties:
  • coachingsvaardigheden
  • affiniteit met kinderen van ca. 11-14 jaar
  • hbo-niveau (door opleiding of ervaring)
Tijdsbesteding
1,5 uur per week
Eventuele bijzonderheden
bij voorkeur woonachtig in Leusden
door de week beschikbaar
Korte omschrijving van de organisatie
zie www.coach4you.org
Stap 2: Adresgegevens
Naam
Conny van der Bijl
Adres
Dashorst 12
Leusden 3833GE
Nederland
Map It
Telefoonnummer
06-21261566
E-mailadres
coach4you@gildeleusden.nl
Website organisatie
http://www.coach4you.org/

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.