Aan de slag als vrijwilliger of Maatje?

Echt iets betekenen voor een ander en zelf ook een leuke tijd hebben? Word vrijwilliger of Maatje!

Wat fijn dat u wilt helpen!

Als vrijwilliger kunt u op verschillende manieren aan de slag. Wat past bij u? Wat vindt u leuk? Hoeveel tijd heeft u over? Wilt u aan de slag als vrijwilliger bij evenementen of een organisatie? Wilt u praktische hulp bieden zoals boodschappen of vervoer. Of vindt u het juist leuk om een-op-een iemand te ondersteunen?

Vrijwilligersvacaturebank

Kijk eens in de vrijwilligersvacaturebank (klik hier) of neem contact op met Lariks. In een gesprek bekijken we welk type vrijwilligerswerk bij u past.

Uw vacature aanmelden? Klik dan hier. 

Maatjes gezocht!

Het Maatjesproject Leusden koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft. Het kan gaan om het starten van activiteiten, het bieden van emotionele steun, maar ook om ondersteuning bij in de thuissituatie, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Samen koffie drinken, fietsen, koken, winkelen of gewoon even bijpraten?

“Door mijn straatvrees durfde ik niet alleen naar buiten. Ik zat soms maanden binnen. Nu ga ik iedere week met mijn maatje een stukje wandelen, steeds een paar straten verder. Volgende week gaan we samen naar de supermarkt. Dat is echt een overwinning”.

De enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij het maatjesproject Leusden, zijn voor een langere periode beschikbaar om bij een deelnemer langs te gaan. Als Maatje hoef je geen deskundige te zijn of te worden, het gaat juist om enthousiasme en warme belangstelling. Wel is soms bepaalde ervaring nodig om tot een ‘match’ te komen. Een goede ‘match’ tussen vrijwilliger en deelnemer is natuurlijk belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen aangeven of deze ‘match’ er ook is. Vanuit Lariks krijgen de vrijwilligers scholing en begeleiding aangeboden. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere vrijwilligers.

Mail naar: maatjesproject@lariks-leusden.nl

 

Verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

Voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Tenslotte kan er tijdens het vrijwilligerswerk altijd iets gebeuren.

Iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht voor anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend, is verzekerd.

Mantelzorgers zijn ook verzekerd. Wij hebben het hierbij over personen die langdurig en onbetaald op grond van een persoonlijke band met de betreffende persoon de zorg voor chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden, vrienden, kennissen of buren op zich neemt.

Voor informatie over de verzekering kunt u terecht op www.vrijwilligersnetnederland.nl ,Tel: +31 (0)40 2193400

Email: info@vrijwilligersnetnederland.nl

Ondersteuning?

Bent u al vrijwilliger en heeft u behoefte aan ondersteuning of heeft u vragen over bijvoorbeeld het vrijwilligersbeleid, de sociale kaart of over een vrijwilligersvergoeding, dan kunt u terecht bij een van de consulenten van de Lariks. Neemt u hiervoor contact op via het telefoonnummer 033 303 44 44 of stuur een e-mail naar info@lariks-leusden.nl.

Trainingen voor vrijwilligers

Lariks organiseert regelmatig workshops en trainingen voor haar vrijwilligers. Klik hier.