Financiële zorgen of hulp nodig?

Heeft u financiële zorgen?

financiële zorgen
Heeft u bijvoorbeeld moeite om rond te komen en weet u niet waar dat aan ligt. Heeft u te maken met schulden, arbeidsongeschiktheid een faillissement? Kunt u uw huur niet meer betalen? Maakt u zich zorgen over uw thuisadministratie, stapelen rekening zich op, heeft u geen overzicht of heeft u vragen of zorgen over het uitgavenpatroon van uw kind? In de gemeente Leusden staat u er niet alleen voor.

In Huis van Leusden bent u welkom bij Lariks als u financiële zorgen heeft of hulp nodig heeft bij uw thuisadministratie, belastingaangifte of thuisadministratie. Afhankelijk van uw situatie kan een consulent van Lariks of een vrijwilliger van SMS u helpen.

Bij het Geldloket in Huis van Leusden bent u welkom als u zich goed wilt voorbereiden op een verandering in uw financiële situatie.

Over Lariks en financiële zorgen

Samen met een consulent bespreekt u uw situatie, oorzaken van uw zorgen en mogelijke oplossingen.

Wellicht kan een vrijwilliger van SMS u helpen bij het op orde brengen van uw administratie of bij het invullen van formulieren of uw belastingaangifte? Ook werkt Lariks nauw samen met Stadsring51, een financieel hulpverlener van Stadsring51 is enkele dagen per week werkzaam bij Lariks.

Download hier de bijstandsnormen volgens de Participatiewet.

Over Geldloket Leusden

Verandert uw financiële situatie?

Verwacht u een verandering in uw financiële situatie; denk aan verlies van baan, pensioen of bijvoorbeeld gezinsuitbreiding en wilt u zich goed voorbereiden op de nieuwe situatie, dan bent u welkom bij Geldloket Leusden.

Handige websites:

Werk en inkomen

Wilt u hulp bij uw huishoudbudget?

Denk dan ook eens aan:

Opgroeien in armoede

Volgens cijfers van de Kinderombudsman groeit in Nederland maar liefst 1 op de 9 kinderen op in armoede. We weten dat ook in de gemeente Leusden gezinnen op of onder de armoedegrens leven. De oorzaken zijn divers. Weet u dat van veel kinderen die in armoede opgroeien de ouders (deels) werken! (onderzoek SER). In Leusden zijn diverse mogelijkheden voor  ondersteuning als uw gezin ernstige financiële zorgen heeft.

Lees hier de pagina die Lariks in oktober 2017 plaatste in de Leusden Krant.

Kosten kinderen

Ook kinderen kosten geld. Vanaf het moment dat ze geboren worden tot ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Meer weten over: Wat kost een kind eigenlijk? Kijk dan ook eens hier.

Meer weten over toeslagen waar u als ouder wellicht recht op hebt? Kijk hier.

Meer weten over Jeugdfonds De Boom? Kijk hier.

Financiële steun bij activiteiten voor uw kinderen

Met steun van Jeugdfonds De Boom kunnen kinderen sporten, muziek maken of deelnemen aan andere activiteiten. Lees hier meer over de mogelijkheden en voorwaarden.

kameleon

Werken met een beperking

Voor iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt niet redt zonder steuntje in de rug, is er vanaf januari 2015 de Participatiewet. Deze wet moet ervoor zorgen dat meer mensen, met en zonder beperking, werk vinden bij een gewone werkgever. Werkgevers hebben afgesproken dat er tot 2026 circa 25.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 banen bij de overheid.

Wat betekent dit voor Wajongers?

Een Wajonger vòòr 2015? Dan beoordeelt het UVW of u kunt werken. Voor Wajongers die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn, verandert er niets. Wajongers met arbeidsvermogen ontvangen vanaf 2018 een lagere uitkering: 70% van het wettelijk minimumloon in plaats van 75%. Jonggehandicapte Leusdenaren met arbeidsvermogen die zich na 1 januari 2015 melden, moeten niet meer naar het UWV voor inkomensondersteuning, maar kunnen terecht bij de Sociale Dienst van de gemeente Amersfoort.

Websites

Meer over de participatiewet
Amfors

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze consulent. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.