Stap 1: Algemene informatie
Leusden
Taakomschrijving
Home-start Leusden zoekt ervaren opvoeders.
Ondersteun een gezin!
Humanitas Eemland, Home-Start Leusden ondersteunt gezinnen met kinderen in de leeftijd 0 – 14 jaar die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken van een ervaren opvoeder. De gezinnen worden wekelijks thuis 2-3 uur bezocht door de vrijwilliger.
Vrijwilligers worden goed voorbereid op het werken in de gezinnen en krijgen een boeiende training van 6 dagdelen aangeboden. In Januari 2019 start er weer een nieuwe gratis voorbereidende training voor vrijwilligers! 6 ochtenden van 9-12 uur, in Amersfoort.
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ben je een dagdeel per week beschikbaar, houd je van kinderen, heb je ervaring met opvoeden, neem dan vrijblijvend contact op met de coordinator van Leusden Marianne ter Maat 06 511 06 776 of home-start. leusden@humanitas.nl
De taakomschrijving is als volgt:
  • gezinsondersteuning 1x per week
  • luisterend oor bieden
  • aandacht geven aan kind en ouder
Gevraagde vaardigheden en competenties:
  • luisterend oor
  • opvoedervaring
  • leuk met kinderen kunnen omgaan
  • zelfvertrouwen van ouder verstevigen
Tijdsbesteding
ongeveer 2-3 uur per week
Eventuele bijzonderheden
Je bezoekt het gezin thuis, 1x per week, tijd en duur (max2-3 uur) in overleg. Een gezin tegelijk. Je wordt goed begeleid vanuit Humanitas.
Vrijwilligers ervaren het als heel bijzonder en leerzaam om andere gezinnen met diverse achtergronden te mogen bezoeken en contact op te bouwen.
Korte omschrijving van de organisatie
Humanitas is een landelijke vereniging met verschillende projecten. Home-start Leusden is daar een van en is deel van Humanitas Eemland. Home-start in Leusden bestaat 10 jaar.
Home-start/Humanitas biedt allereerst een leuke start training. Daarna is er aanbod van leuke workshops, lezingen en andere samenkomsten, e-learning en 4x per jaar een deelgroep met andere vrijwilligers.
URL naar vacature op eigen website
https://www.home-start.nl/leusden/home
Stap 2: Adresgegevens
Naam
Marianne ter Maat
Adres
Mulderij 1
Leusden 3831 NV
Nederland
Map It
Telefoonnummer
06 511 06 776
E-mailadres
home-start.leusden@humanitas.nl
Website organisatie
https://www.home-start.nl/leusden/home

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.