Vrijwilligers workshops in Woudenberg-Scherpenzeel

Kaart wordt geladen...

Bent u vrijwilliger? Of werkt u met vrijwilligers? In Woudenberg of Scherpenzeel? Steunpunt Vrijwilligerswerk Woudenberg en Steunpunt Scherpenzeel nodigen u van harte uit op:

INLOOP: VANAF 19.15 UUR MET EEN KOP KOFFIE OF THEE

U kunt kiezen uit één van de onderstaande scholingen. Graag bij uw reservering (button onderaan deze pagina) aangeven aan welke workshop u wilt deelnemen:

> Conflicthantering door Annemiek Hakkers 

van BuroMediation 

In je werk als vrijwilliger kan je tegen conflicten aanlopen. Een conflict tussen jou en een ander, maar het kan ook zijn dat je mensen treft die in conflict zijn met zichzelf of een ander. Hoe ga je hier effectief mee om? In deze workshop, verzorgd door BureauMediation, leer je hoe je effectief kan communiceren bij conflicten aan de hand van LSD technieken. LSD staat voor Luisteren Samenvatten Doorvragen. Hierdoor krijg je zelf grip op de situatie en help je de ander om grip te krijgen op een kwestie.

> Laaggeletterden door Alfred Haaksma van De Bibliotheek Scherpenzeel

Vrijwilligers kunnen in hun vrijwilligerswerk in aanraking komen met laaggeletterden. Sterker nog, zij kunnen dit juist signaleren. Laaggeletterden schamen zich veel al en zullen niet snel aan de bel trekken. Wat is het dan mooi dat vrijwilligers hen kunnen helpen en/of verwijzen naar ondersteuning vanuit de bibliotheek.

> Creatief denken door Ellen Spanjers van 

Zorgbelang Gelderland

Tijdens de interactieve workshop Creatief Denken leert u buiten de gebaande paden te denken. Na een korte introductie over de ‘spelregels’ van Creatief Denken, gaat u aan de slag met korte oefeningen en opdrachten en maakt u kennis met diverse denkmethoden en technieken om ‘out of the box’ te leren denken. Deze zijn er op gericht om zaken vanuit andere invalshoeken te bekijken. Een verrassende workshop in een hoog tempo, praktijkgericht en concrete handvatten om de tools op een later moment toe te passen bij het bedenken van nieuwe concepten, activiteiten of projecten.

> Depressie door Bert-Jan Bos

 van Centraal Zorg

Diep dal, dip, down, gelaten, grauw, grijs, in de put, leeg, lusteloos, mat, moe, nergens van genieten, niet lekker in je vel, piekeren, prikkelbaars, somber… Iedereen voelt zich wel eens down of somber. Een sombere bui kan allerlei oorzaken hebben: bijvoorbeeld een ruzie of een teleurstelling. Of problemen of ziekte in de familie. Vaak verdwijnt de sombere bui vanzelf. Maar wat als de somberheid blijft, wat dan?

Praktische informatie over depressie: wanneer ‘het even niet meer zo zien zitten’ blijft en wat dan te doen, ook voor familie en vrienden.

Datum 17 oktober 2018
Tijd 19:30 - 22:00
Locatie Kultuurhus De Breehoek, Marktstraat 59
Kosten 0

Direct reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.