vacature

Gezocht: consulent Jeugd en begeleiding

Lariks is per direct op zoek naar een consulent Jeugd en begeleiding. 

28-36 uur | periode: 1 jaar

Als Consulent van het Basis Team voer je gesprekken met ouders en kinderen die vragen hebben op het gebied van opvoeden en opgroeien. Dat doe je tijdens persoonlijke gesprekken en telefonisch. Volgens het principe van vraagverheldering analyseer je de situatie en breng je de wensen, behoeften, problemen en hulpvragen samen met de betrokkenen in kaart. Je geeft informatie, advies of voorlichting en zo nodig organiseer je kortdurende ondersteuning of begeleid je bij de keuze van een passende training of activiteit.. Zelfstandig of in samenwerking met derden voer je op methodische en resultaatgerichte wijze interventies uit. Tussentijds evalueer je de geboden hulp en zo nodig stel je deze bij. 

Vanzelfsprekend zorg je voor correcte verwerking van de hulpvraag in het klantregistratiesysteem en voor de juiste verwerking van indicatiestellingen en aanvragen voor de Wmo en de Jeugdwet. Maatschappelijke ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving houd je bij. Naast algemene werkzaamheden, krijgt elke consulent de ruimte om zich te specialiseren.

Profiel: 

Je beschikt over een relevante HBO-opleiding en hebt ervaring als consulent Jeugd en Begeleiding. Je bent klantgericht en in staat snel te schakelen wanneer nodig. Je werkt zelfstandig, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent sterk in woord en geschrift en je hebt empathisch vermogen. 

Het Basis Team werkt nauw samen met het Sociaal Team van Lariks dat zich richt op complexe, meervoudige problematiek en met het Team Samenleving dat zich richt op het preventieve veld. Een klantgerichte, integrale aanpak staat voorop. 

Werken bij Lariks – goed om te weten

  • Lariks is een werkgever die er toe doet en daadwerkelijk een bijdrage levert aan de Leusdense samenleving. 
  • Je werkt in een omgeving die ruimte biedt voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling.
  • In overleg is het mogelijk om deels thuis te werken.
  • Lariks is gevestigd in het nieuwe Huis van Leusden gelegen in het centrum met winkels, parkeergelegenheid en openbaar vervoer vlakbij.

De vacature is in eerste instantie voor een jaar. Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Chouka van de Grift, teamleider Basis Team Lariks c.vandegrift@lariks-leusden.nl

Solliciteren? 

Stuur vòòr 1 februari 2019  een gemotiveerde brief met c.v. naar sollicitaties@lariks-leusden.nl