AlzheimerEenzaam?

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of verlaten. Het is een gevoel van leegte, verdriet en soms van angst. Het is een persoonlijke beleving. Iemand met weinig contacten hoeft niet per se eenzaam te zijn. Terwijl iemand die veel mensen om zich heen heeft, zich toch eenzaam kan voelen. Je bent pas eenzaam als je het gemis aan relaties of contacten als negatief ervaart. Het is iets wat je alleen zelf kunt voelen en waar weinig mensen graag over praten. Ook toegeven dat je eenzaam bent is vaak lastig. Eenzaamheid doorbreken is vooral iets wat u zelf moet doen. Hulp van de omgeving kan helpen, maar zonder eigen inzet en motivatie lukt het niet.

Anderen ontmoeten

In Leusden zijn er diverse locaties waar u andere mensen kunt ontmoeten en waar u van harte welkom bent. Ook worden er bijna dagelijks diverse activiteiten georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht.

En wat te denken van gezellig koffie drinken?

  • Maandag:  bij Eat & Meet elke maandagochtend koffie drinken van 10.30 – 11.30 uur
  • Dinsdagochtend van 10-12 uur bent u welkom in de Marcuskerk aan de Asschatterweg. De koffie staat klaar.
  • Elke woensdag van 9.30 – 11.30 uur Mamacafé inloop Kosmos (naast Antares)
  • Op donderdag Koffieochtend bij De Buurman  van 10-11.30 uur.
  • Ook op donderdag: van 10-12 uur koffie drinken bij Koningshofkerk, Blekerij 33
  • Vrijdagochtend 10-12 uur koffie drinken en eventueel sjoelen in het Jeugdhonk,  Hamersveldseweg 100
  • Elke vrijdag is het OntmoetingsHuis in het Jeugdhonk open van 10.00 tot 12.00 uur. U bent van harte welkom. Voor gezelligheid, maar ook als u een hulpvraag heeft. De Ombudsman houdt er spreekuur. Wilt u uw kleding herstellen? Er zijn naaimachines en mensen die u kunnen helpen. De koffie en thee zijn gratis.
  • Elke tweede vrijdag van de maand is er het Repaircafé. U kunt er kapotte spullen laten maken, een handje helpen en anderen ontmoeten.

Meer weten? Of met iemand kijken wat er mogelijk is?

Neem contact op met Lariks via 033 303 44 44,mailto:info@lariks-leusden.nl of kom even langs tijdens het inloopspreekuur, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Kent u iemand die eenzaam is? Of sociale contacten mist?

Lees hier een aantal tips