trainingen

Lariks start weer met trainingen

Binnen de geldende corona maatregelen start Lariks weer met trainingen en activiteiten voor kinderen. De eerste training die start is Hier ben ik! voor kinderen uit groep 8. Dit is een training waarbij kinderen spelenderwijs steviger in hun schoenen leren staan. Op 3 juni is er een (buiten)activiteit voor jonge mantelzorgers. De trainers en consulenten zijn blij dat de activiteiten en trainingen in aangepaste vorm door kunnen gaan. En zij zijn niet de enigen. “De inschrijving van beide activiteiten is net gestart en we zitten al bijna vol!”

Spelenderwijs sterker worden

Trainingen en activiteiten voor groepen kinderen en jongeren is een belangrijk onderdeel van Lariks’ dienstverlening. In 2019 volgden zo’n 80 kinderen een training of deden mee aan bijeenkomsten voor speciale doelgroepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers, jongeren met ASS en kinderen in een echtscheidingssituatie. Ook voor ouders zijn er activiteiten zoals workshops over opvoeden van peuters, een reeks bijeenkomsten over opvoeden van kinderen met ASS en thema-avonden over onderwerpen als alcohol en drugs en de ‘grote sprong’ naar de brugklas. Hester Frank (directeur Lariks): “We kiezen voor deze dienstverlening omdat we zien dat het werkt. De deelnemers, én hun ouders, ontdekken dat ze niet de enige zijn die worstelt met een vraag of in een lastige situatie zit. Ze leren van de trainers, maar ook van elkaar. Of het nu gaat om vergroting van het zelfvertrouwen of om kinderen die worstelen met gevoelens en vertrouwen in een echtscheidingsproces. In heel veel situaties is samen leren en ontwikkelen zoveel effectiever en fijner dan in je eentje.”

Meer weten over het aanbod

Hier staat het actuele aanbod. Dit zal in lijn met de versoepeling van de corona maatregelen binnenkort weer worden uitgebreid. In juni starten in ieder geval de Hier ben ik training voor kinderen uit groep 8 en is er de bijeenkomst voor jonge mantelzorgers. Aanmelden voor beide activiteiten kan via de website of door te bellen met Lariks via 033 303 44 44 (werkdagen tussen 9.00 – 12.30 uur).