Leusden Fit

LeusdenFit is voor iedereen!

LeusdenFitLeusdenFit is een meerjarenprogramma dat als doel heeft om je meer bewust te laten zijn van een gezonde leefstijl. LeusdenFit is voor iedereen in Leusden, van 0 tot 100 jaar. Bedoeld voor mensen die graag een gezondere leefstijl willen maar ook om mensen die al een gezonde leefstijl hebben te blijven motiveren.

LeusdenFit gaat over een gezond gewicht, gezonde voeding, plezier beleven aan bewegen. Kortom gezonde Leusdenaren!

Activiteiten LeusdenFit

 • 9 – 20 oktober: de LeusdenFit week. Tijdens deze week op diverse plaatsen allerlei activiteiten die te maken hebben met gezonde voeding, bewegen en weerbaarheid.
 • 20 – 24 november: Kraanwaterweek. Water is lekker, gezond en komt gewoon uit de kraan.
 • 22 december – 8 januari: LeusdenFit kerstvakantie-activiteiten met onder meer: apenkooien voor ouders en kinderen, mijn vader/moeder is de beste en een kookworkshop.
 • 1 – 31 januari: The big five, verzamel gezonde activiteiten op je stempelkaart.
 • 28 februari – 10 maart: de LeusdenFit week. Tijdens deze week op diverse plaatsen allerlei activiteiten die te maken hebben met gezonde voeding, bewegen en weerbaarheid. Tijdens deze LeusdenFit week ook een LeusdenFit bedrijvendag.
 • 7  april – Wandeldag. In 2017 won Leusden de titel ‘Wandelgemeente van het jaar 2017’. Dit vieren we in 2018 met een  feestelijke wandeldag. Begin- en eindpunt is Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Kun je gelijk een kijkje nemen op de ploegdag. Lees hier meer over het programma en de wijze van aanmelden.
 • 27 april: Koningsspelen en schoolvoetbaltoernooi
 • 17 mei: Fiets naar je werkdag
 • 11 – 15 juni: Gezonde avondvierdaagse
 • 13 juni: Dag van het buitenspelen
 • Juli/augustus: diverse zomeractiviteiten
 • Gehele schooljaar: Afas Swim experience
 • Elke maandag en woensdag fietsen en wandelen met de Buurtsportcoach
 • Kijk ook eens hier, kies voor actief en zie welke activiteiten er zoal in Leusden worden georganiseerd waarbij u actief bezig bent en anderen ontmoet
 • Of neem contact op met een van de vele sportverenigingen

En er is kans op meer…

Want LeusdenFit er ook voor inwoners die een goed idee hebben om een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen of met een groep te bewegen. Idee? Mail Tom Röben.

Op de hoogte blijven?

Volg LeusdenFit op Facebook.

Wat is een gezonde leefstijl? Hoe doe ik dat?

Een gezonde leefstijl gaat niet vanzelf. Meer bewegen? Probeer wekelijks activiteiten in te plannen. Gezond eten? Kies gezonde en lekkere recepten en maak een boodschappenlijstje. Dat helpt in de supermarkt. Beter in je vel zitten? Misschien is er een training die kan helpen? Denk bijvoorbeeld aan de weerbaarheid / sociale vaardigheidstraining Hier ben ik! voor kinderen of een assertiviteitstraining voor volwassenen.

Hulp nodig? Vraag eens tips aan uw fysiotherapeut of huisarts.

Handige websites: LeusdenFit

Over LeusdenFit

De organisatie van LeusdenFit activiteiten is in handen van de Buurtsportcoaches. Samen met lokale partijen bedenken en realiseren zij gedurende het jaar voor elke leeftijdscategorie passende activiteiten. Ook bestaande activiteiten die bijdragen aan een gezonde leefstijl vallen onder de paraplu Leusden Fit en zullen worden gebruikt om extra aandacht te vestigen op gezondheid.

Leusden Fit

Leusden Fit is voor iedereen. Fietsen met anderen? Doe mee met de Buurtsportcoaches op maandagochtend

LeusdenFit is een samenwerkingsverband van Kinderopvang Humanitas, BSO en kinderdagverblijf de Wiebelwagen, Gemeente Leusden, de onderwijsorganisatie Voila, de sportieve naschoolse opvang SNO, Stichting Eerstelijns Samenwerkingsverband Achterveld (SESA), Heelkom, Fort33, Huisartsen en Fysiotherapeuten (SEL), De Groene Belevenis, de basisscholen: Het Christal, `t Ronde en Sint Jozefschool (Achterveld), GGD regio Utrecht, Larikslaan2 en het Communicatiehuis.

Meer weten over Leusden Fit? Of heeft u een idee voor een activiteit? Neem contact op met Tom Röben, Buurtsportcoach.