Hugo Borst

25 september, lezing: Hugo Borst – Een leven met Alzheimer

Hugo BorstMet de verhalen over zijn moeder die aan dementie leed, heeft Hugo Borst heel Nederland beroerd. Hij schreef de persoonlijke en ontroerende boeken ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’. Herkenbare boeken voor veel mantelzorgers. Op dinsdag 25 september is Borst op uitnodiging van Bibliotheek Eemland in Leusden om zijn verhaal te delen.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekeemland.nl

Over Hugo Borst en zijn boeken

Schrijver Hugo Borst is heel bekend met het thema dementie en de situatie in een aantal verzorgingstehuizen. Al jaren verzorgt Borst zijn moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak tragikomische wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. ‘Ma’ is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.

In het vervolg ‘Ach, moedertje’ volgt Borst het dagelijkse leven van zijn moeder en dat van haar acht medebewoners. Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep. Maar er is ook ergernis. Borst maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: