Repair Café Leusden

Let op: Repair Cafe Leusden is er in verband met corona even in een andere versie.  De 1e week van de maand kan men op afspraak zijn spullen brengen (max 1 per persoon) en in de 3e week vd maand kan men ze op afspraak weer ophalen.Reden? Wij weten nooit van te voren hoeveel mensen er komen en in FORT33 kunnen maar een beperkt aantal mensen door de 1,5 m regel. Bij slecht weer of erg warm weer kunnen wij de mensen dan ook geen beschutting bieden. Maar wij willen wel blijven repareren dus na onderling overleg, is het bovenstaande besloten. Afspraak maken voor het brengen? bel 0636327627

 

In Fort33, aan de Bavoorsteweg 25 , draait het op elke tweede vrijdag van de maand allemaal om repareren. Tussen 13.30 uur en 16.00 uur staan diverse vakmensen klaar, om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café Leusden bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, (bed)lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies, stoelen, klein meubilair … alles wat het niet meer doet of kapot is, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vakmensen in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Afvalberg

Door repareren te promoten, wil Repair Café Leusden bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden de initiatiefnemers. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café Leusden willen we daar verandering in brengen”.

Leuke contacten in het dorp

Het Repair Café Leusden is ook bedoeld om dorpsbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in ons dorp aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in het dorp. De initiatiefnemers wijzen erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen zij met het Repair Café Leusden laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk”.

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.org) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café Leusden.

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Adres Repair Café Leusden
Bavoortseweg 25
3833 BM Leusden
Telefoon 033 494 56 91
Website www.repaircafe.nl
Contactpersoon
E-mail
Terug naar kaart