aanmelden

Maatjes ontmoeten elkaar bij Jeroens Paviljoen

Vrijdag 11 oktober was er bij Jeroens Paviljoen een koffieochtend voor Maatjes en mensen die belangstelling hebben voor het Maatjesproject. Deze ochtend werd georganiseerd in samenwerking met Lariks (verantwoordelijk voor Maatjesproject Leusden). En wat was het druk en gezellig!

Vanaf 10 uur stroomden de bezoekers binnen. Maatjes, maar ook mensen die wachten op een Maatje en mensen die overwegen Maatje te worden. Jeroens’ Paviljoen is sinds deze zomer gevestigd in de ronde horecagelegenheid op ’t Erf. Om de eerste koffieochtend extra gezellig te maken, trakteerden Jeroens Paviljoen en Lariks de Maatjes op koffie met verse appeltaart.

Eigenaar Jeroen Dammers heette de bezoekers welkom. Na een carrière in de zorg heeft hij het roer omgegooid. Hij is zelf Maatje van een dame van 95 jaar en hoopt met zijn Paviljoen ontmoetingen tussen inwoners te stimuleren. Het interieur met grote tafels met leesvoer en spelletjes nodigt hiertoe uit. Hij roept iedereen op vaker te komen, contacten te leggen en plezier te maken. ‘Laat het vooral ook weten als er andere spellen op tafel moeten, we hebben een kast vol.’

De reacties van de bezoekers op het initiatief zijn heel positief. ‘We gaan ook wel eens naar de Buurman of naar Job’s op de Biezenkamp. Nu hebben we er nog een fijne plek bij’.

Monique Koch (vrijwillig coördinator van het Maatjesproject) zal de komende weken tussen 10 en 12 uur weer bij Jeroens Paviljoen zijn. ‘Dus kom vooral volgende week weer, want ik ben er ook en dus treft u sowieso een bekend gezicht.’

Over Maatjesproject Leusden

Het Maatjesproject Leusden koppelt vrijwilligers één-op-één aan inwoners die iemand nodig hebben om weer verder te kunnen. Iemand die regelmatig tijd en aandacht voor hem of haar heeft. Iemand om mee te praten, te wandelen, erop uit te gaan of een kopje koffie te drinken. Maatjes zijn er in allerlei soorten en maten en van alle leeftijden. Naast het ‘gewone’ Maatjesproject is er Maatjes Dementie. Het mooie van het Maatjesproject is dat de Maatjes zich allebei beter voelen door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen. Lees meer. 

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag is er behoefte aan meer Maatjes. Inwoners die een uurtje per week over hebben en graag iets voor een ander willen betekenen, kunnen zich aanmelden bij Lariks: maatjesproject@lariks-leusden.nl.