eetavonturen

Nieuw in Nederland? Speciale activiteiten in Leusden

Woont u sinds kort in Nederland, dan zijn er voor u als inwoner van de gemeente Leusden diverse activiteiten en organisaties die u helpen u welkom te voelen en wegwijs te raken. Kijk ook eens bij: Gastvrij Leusden

Eetavonturen voor andere culturen

Zin om eens iets anders te eten dan uw dagelijkse kost? Kom dan naar Eetavonturen met verschillende culturen. Bent u inwoner van Leusden en afkomstig uit een andere cultuur? Proef van Hollandse gerechten. Bent u een Nederlandse Leusdenaar? Proef dan gerechten uit een andere cultuur. Elke maand staat een andere keuken centraal. Er is plaats voor 45 mensen. Samen koken en samen eten. Houdt u niet van koken? Dan zijn er allerlei andere dingen waarbij u kunt helpen om het gezellig te maken (tafel dekken, de koks aanmoedigen etc).

Kosten (betaling bij aanmelding). Kinderen t/m 12 jaar: €2,50. Iedereen ouder dan 12 jaar: € 5,00. Meer weten? Kijk hier.

Make & Mend

Make & Mend is een atelier waar vluchtelingen en statushouders hun vak of hobby kunnen uitoefenen (het maken/vermaken van kleding en handwerken). Handwerken verbindt mensen en culturen.
Doel: Ontspannen, integreren en jezelf ontwikkelen op een creatieve manier in een fijne omgeving.
Activiteiten: Je kunt zelf aangeven wat je wil doen/leren. De vrijwilligers ondersteunen je hierbij.
Denk aan:

  • Kleding vermaken
  • Eigen werkstukken maken: kleding, huistextiel (gordijnen, kussens, beddengoed), accessoires ( hoofddoeken, sjaals, tassen), knuffels
  • Breien, haken, borduren etc.
  • NIEUW: recycling van oude knuffels naar nieuwe, multiculti knuffels! Gecombineerd met hand- en naaiwerk uit alle culturen.

In het atelier zijn naaimachines, een lockmachine en de basisgereedschappen (scharen etc.) aanwezig. Natuurlijk is er altijd koffie en thee!. Meer weten? Klik hier.

Openhuis – Gastvrij Leusden

In december starten weer de wekelijkse bijeenkomsten op woensdag. Meer weten? Kijk hier

Ontmoetingshuis

Elke vrijdag is het Ontmoetingshuis open van 10.00 tot 12.00 uur.
Het is een plaats waar Leusdenaren afkomstig uit verschillende landen (waaronder ook Nederland) een praatje kunnen maken en elkaar kunnen leren kennen. Ook alleenstaande ouderen (ook uit Nederland) zijn van harte welkom. Meer weten? Kijk hier

Hulp nodig bij het invullen van formulieren of uw administratie?

Vrijwilligers van SMS helpen u graag. Kijk hier