Titel van de vacature
Ondersteun een gezin aan huis in Leusden
Leusden
Taakomschrijving
Humanitas – Home-Start Leusden zoekt een ervaren opvoeder die het leuk vindt om een dagdeel per week een gezin dat wel een steuntje kan gebruiken te ondersteunen. Om te voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grote. Je biedt een luisterend oor, geeft aandacht aan de kinderen, vergroot het netwerk aan het gezin. Door jouw ondersteuning bouw je aan het zelfvertrouwen van de ouders.
De taakomschrijving is als volgt:
1x per week 2-3 uur bezoek aan gezin
ondersteuning ouders
aandacht voor kinderen/opvoeding
evt. wegwijs maken Leusden
evt. helpen met taal leren
Gevraagde vaardigheden en competenties:
hart voor gezinnen
goed kunnen luisteren
positieve kunnen benoemen
Tijdsbesteding
2-3 uur per week
Eventuele bijzonderheden
Een ondersteuning duurt van 6-18 maanden, hangt van de vraag af en hoe het gaat in het gezin. Een vrijwilliger stemt zelf af met het gezin over de duur en tijdstip. Dit kan flexibel zijn of een vaste tijd.
Ieder vrijwilliger ontvangt een gratis voorbereidende training incl e-learning. Start training eind september of begin oktober 2019. 6 dagdelen.
Korte omschrijving van de organisatie
Humanitas Eemland biedt steun dmv vrijwilligers aan huis. Home-start is een van de projecten en biedt steun aan gezinnen. Home-start is een landelijke methodiek (zelfs wereldwijde) en zit in ongeveer 130 gemeenten. Humanitas is specialist in vrijwilligers en biedt veel trainingen aan en goede begeleiding.
Stap 2: Adresgegevens
Naam
Marianne ter Maat
Adres
Mulderij 1
Leusden 3831 NV
Nederland
Map It
Telefoonnummer
06 511 06776
E-mailadres
m.termaat@humanitas.nl
Website organisatie
https://www.home-start.nl/leusden/home

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.