Welkom bij Larikslaan2

Larikslaan2, is de plek voor vragen, ideeën, advies en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, wonen, opvoeden en opgroeien. Larikslaan2 is er voor alle inwoners van Leusden. Op dit Sociaal Plein Leusden vindt u veel informatie, kunt u vragen stellen, reageren op initiatieven van mede-Leusdenaren en op het aanbod vrijwilligersvacatures. Spreekt u liever een van de consulenten, dan kunt u altijd bellen of mailen om een afspraak te maken en natuurlijk bent u van harte welkom bij onze informatiepunten aan de Larikslaan, bij gezondheidscentrum De Heelkom in Achterveld of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin! Onderaan deze pagina vindt u de contactgegevens en openingstijden.

Interesse in het jaarverslag 2016? U kunt het hier downloaden. Liever een schriftelijk exemplaar? Stuur dan een mail naar info@larikslaan2.nl 

Heeft u een tip, klacht of opmerking waarmee wij deze website – www.sociaalplein-leusden.nl – kunnen verbeteren? Laat het ons weten. Mail naar Esmeralda Willemsen

zorg en welzijnZorg, welzijn, opvoeden en opgroeien

Per 1 januari 2015 is de wet- en regelgeving rond zorg, participatie, jeugdhulp en passend onderwijs veranderd. Gemeenten hebben een centrale rol gekregen. In overleg en in nauwe samenwerking met de gemeente Leusden geeft Larikslaan2 deels uitvoering aan de Jeugdwet, de Wmo en het welzijnsbeleid. De veranderingen hebben onder meer tot doel inwoners zo veel mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Eigen verantwoordelijkheid van mensen staat voorop, maar u staat er niet alleen voor.

Of u nu oud of jong bent, zelf hulp nodig heeft of juist anderen wilt helpen, dichtbij kunt u met al uw vragen, zorgen en ideeën terecht. Larikslaan2 is de plek voor vragen, ideeën advies en ondersteuning. Lukt zelfstandig wonen niet zo goed? Heeft u hulp nodig bij praktische zaken zoals uw huishouden of vervoer? Loopt u tegen problemen aan bij de opvoeding? Heeft u financiële problemen? Bent u eenzaam of wordt de zorg voor een naaste u teveel? Neem dan contact op met Larikslaan2 of kom langs.

Vragen over uw privacy? Of niet tevreden over de dienstverlening?

Klik hier als u meer wilt weten over het privacy en klachtenprotocol.

Wie werken er bij Larikslaan2?

Al jaren voordat de nieuwe zorgwet een feit werd, was Larikslaan2 een belangrijke centrale plek voor zorg en welzijn. Al ruim acht jaar ondersteunen we inwoners bij uiteenlopende vragen en zorgen. Of het nu gaat om praktische zaken zoals hulp bij het huishouden of vervoer, om advies over de opvoeding, financiële hulpverlening of om meer complexe hulpvragen. In een gesprek wisselen we van gedachten over de situatie en bekijken we de mogelijke oplossingen.

Van maatschappelijk werk tot geriatrie

Is de vraag complex of spelen er bijvoorbeeld meer problemen binnen een gezin, dan betrekken we ons Sociaal Team erbij. In het Sociaal Team van Larikslaan2 is expertise op het gebied van jeugd- en opvoedhulp, maatschappelijk werk, geriatrie, geestelijke gezondheidszorg, cliëntondersteuning en huiselijk geweld aanwezig. De medewerkers bieden zelf ondersteuning en schakelen zo nodig specialistische hulp in.

De klant krijgt één contactpersoon en met de inwoner maken we een plan met daarin zijn of haar doelen en hoe we die gaan realiseren.

Wilt u op de hoogte blijven van actuele informatie over en van Larikslaan2? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.

Ja ik ontvang graag de nieuwsbrief
Dhr.Mevr.