Chauffeur ANWB AutoMaatje

Ruim 20 chauffeurs meldden zich voor AutoMaatje

In Achterveld is het al een succes en binnenkort start ANWB AutoMaatje ook in Leusden. De eerste rit staat gepland op 23 januari en met zoveel geïnteresseerde chauffeurs gaat dat helemaal goed komen!

ANWB AutoMaatje is sociaal vervoer; een service waarbij vrijwilligers minder-mobiele dorpsgenoten op verzoek vervoeren van deur tot deur. De vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer. AutoMaatje is bedoeld voor korte ritjes door inwoners die geen gebruik kunnen maken van eigen auto of het openbaar vervoer.

Inspelen op behoefte

Regelmatig komen er bij Lariks Welzijn en Zorg vragen van mensen die niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat ze minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of deelname aan een van de vele activiteiten die in de gemeente Leusden worden georganiseerd sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. AutoMaatje is dan een mooi alternatief.

Het landelijke initiatief ANWB AutoMaatje is in december 2016 gestart en ANWB draait op dit moment in 68 gemeenten, op 200 verschillende locaties. Vanaf 23 januari 2020 gaat ANWB AutoMaatje Leusden van start. Inwoners kunnen via twee werkdagen van tevoren via Lariks een rit aanvragen. De eerste rit krijgt een feestelijk tintje.