Taalcoach voor kinderen uit asielgezinnen

NVA Amersfoort zoekt vrijwilligers voor het project Taalcoaches.

Taakomschrijving

Het project waar we coaches voor zoeken is speciaal gericht op asielgezinnen, waarvan zowel de ouders als de kinderen de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen. Het betreft kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Door de Nederlandse taalontwikkeling op jonge leeftijd aan te pakken, wordt voorkomen dat het kind met een taalachterstand de school doorloopt.

U brengt wekelijks een bezoek aan een kind/kinderen. Tijdens deze coaching onderneemt u activiteiten met het kind op het gebied van taal, te denken aan het spelen van spelletjes, zingen van liedjes, uitvoeren van logopedische oefeningen enz. Hierbij betrekt u ook de ouders. Ook kunnen zij bij u terecht met vragen en voor advies met betrekking tot de taalontwikkeling van hun kind.

Uw taken binnen deze functie zijn:

  • Geeft individuele begeleiding aan kinderen op het gebied van taal in/vanuit de thuissituatie
  • Rapporteert ervaringen aan ouders, coördinator taalcoaching voor kinderen en toeleider (school)

Gevraagde vaardigheden en kennis

Voor de taalcoaching voor kinderen zoeken wij mensen die:

  • Plezier hebben in het werken met kinderen en met taal.
  • De Nederlandse taal goed beheersen.
  • Met geduld, creativiteit en enthousiasme de Nederlandse taal weten over te dragen aan kinderen.
  • Affiniteit en ervaring met andere culturen hebben.
  • Ervaring in het omgaan of werken met kinderen is een pre.

Allereerst vindt er een wederzijds kennismakingsgesprek met de coördinator van het project plaats. Hierna volgt een koppelingsgesprek met een kind/gezin. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of het klikt tussen de taalcoach en het kind/gezin. Er wordt dan een eerste afspraak gemaakt voor de thuistaalcoaching. Daarna neemt de coördinator regelmatig contact op met de vrijwilliger om te informeren hoe de taalcoaching verloopt. Ook zullen er regelmatig overleggen worden gepland tussen de verschillende thuistaalcoaches waarin onderling ervaringen worden besproken en adviezen worden gegeven.

Tijdsinvestering

Afhankelijk van uw beschikbaarheid bekijken we hoeveel kinderen u kunt en wilt gaan begeleiden.

Informatie over de organisatie

NVA is een dienstverlenende organisatie die zich ten doel stelt om inburgering en integratie te bevorderen. In het werk staan twee dingen centraal. Op de eerste plaats het verkleinen van achterstandssituaties van mensen die niet in Nederland zijn geboren en nu in Amersfoort, Leusden, Bunschoten of Woudenberg wonen. Daarnaast het coördineren van de werkzaamheden die te maken hebben met inburgering en integratie tot een samenhangend beleid.

Contactgegevens

NVA Amersfoort

Mw. Karolina van Iersel

Telefoon: 033 461 95 20

Website www.nva-amersfoort.nl

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.