Trainingen voor kinderen en jongeren

Wil je leren hoe je lekkerder in je vel zit? Je fijner voelt op school? Beter met stress thuis om kunt gaan? Of hoe je beter voor je zelf kunt opkomen? Ervaren trainers van Lariks verzorgen diverse trainen en workshops voor kinderen over verschillende onderwerpen. Lees op deze pagina meer over het aanbod.

Mis je een training over een speciaal onderwerp? Laat het ons dan weten. Bij voldoende vraag kan het trainingsaanbod mogelijk  worden uitgebreid.

KameleonBij de Kameleon Thuis

Voor kinderen die opgroeien in gezin met spanningen. Bijvoorbeeld als een gezinslid lichamelijk of psychisch ziek is, als ouders vaak ruzie hebben of gaan scheiden, of als er zorgen zijn over werk of geld…

De kinderen leren dat ze niet de enige zijn die veel spanning of stress meemaken en dat zij niet de oorzaak zijn van die spanningen. Ook leren kinderen hun gevoelens te herkennen, zich te uiten en trots te zijn op wat goed gaat. Er wordt gepraat over ruzie en lastige situaties en er wordt geoefend hoe de kinderen hun grenzen kunnen aangeven. Denk aan: ‘Wanneer ben je bang, boos of verdrietig? Wat voor situaties vind je moeilijk? Hoe ga je om met ruzie? Hoe geef je je grenzen aan? Waar ben je trots op? enzovoort. Handpop Kamil de Kameleon speelt een centrale rol in de oefeningen, verhalen en knutselprojecten.

Voor de ouder(s) zijn er twee informatiebijeenkomsten. 

Na afloop van de training zijn er eindgesprekken. Bij de Kameleon thuis is geen therapie, er wordt geen dossier aangemaakt.

Hier ben ikHier ben ik!

Veel kinderen kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Omdat ze bijvoorbeeld verlegen of onzeker zijn, moeite hebben om voor zichzelf op te komen of het lastig vinden om contact te leggen. Hier ben ik! leert kinderen steviger in hun schoenen te staan, weerbaarder te worden en meer plezier te beleven aan sociale contacten. Door een combinatie van sport, spel en oefeningen ervaren kinderen spelenderwijs wat het effect is van hun gedrag. Wat gebeurt er als je doet zoals je altijd doet en wat als je anders reageert, initiatief neemt, vertrouwt op de ander? Hier ben ik! combineert leren, ervaren èn doen. 

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Met de laatste doen ook de ouders mee. Hier ben ik! wordt een aantal keer per jaar gegeven voor verschillende leeftijdsgroepen.

Kies groep

KIES – groep

Een echt)scheiding is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten. Dit kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde en voor schoolprestaties. Maar ook later kunnen ze er last van hebben als ze een relatie krijgen. 

Kinderen In Echtscheiding Situatie (KIES) is gericht op het verwerken en begrijpen van de scheiding, herkenning vinden bij leeftijdsgenoten, en leren omgaan met de nieuwe situatie. In creatieve opdrachten, spel en gesprek komen thema’s rondom de echtscheiding aan bod, zoals loyaliteit, verandering, nieuwe partners.

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten 

Wilt u meer weten over [ONDERWERP]?
Neem dan contact op met onze consulent. U vind onze contactgegevens op de contactpagina.