Trainingen, workshops, groepen

kinderen

Voor kinderen en jongeren

Steviger in je schoenen staan, jezelf verbeteren, leren omgaan met situaties, zorgen delen? Lees hier meer over het aanbod. Kijk bij aanmelden activiteiten voor het actuele aanbod. 

Hier ben ik!

Veel kinderen kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Omdat ze bijvoorbeeld verlegen of onzeker zijn, moeite hebben om voor zichzelf op te komen of het lastig vinden om contact te leggen. Hier ben ik! leert kinderen met sport, spel en oefeningen, steviger in hun schoenen te staan, weerbaarder te worden en meer plezier te beleven aan sociale contacten.
De training wordt gegeven door een ervaren trainer van Lariks die gespecialiseerd is in de begeleiding van kinderen in samenwerking met een Buurtsportcoach. Hier ben ik! bestaat uit 8 bijeenkomsten na schooltijd en wordt meerdere keren per jaar gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Kosten: € 40,-.

KIES helpt kinderen bij een echtscheiding

Kinderen kiezen niet voor een echtscheiding. Het overkomt ze. KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding en is professionele begeleiding en hulp voor kinderen die daar behoefte aan hebben. KIES maakt kinderen sterker in het omgaan met de situatie. Er zijn ook bijeenkomsten voor de ouders. In een KIES groep worden kinderen begeleid door gecertificeerde KIES professionals. Namens Lariks zijn dat Ronald Roelofs en Jacqueline l’Ami. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Leusden.
Goed om te weten: Onderzoek door Universiteit Utrecht toont aan dat KIES kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen, dat ze er beter mee leren omgaan, begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is en dat het contact met de ouders verbetert.

Bij de Kameleon thuis

In elk gezin zijn wel eens spanningen, maar in sommige gezinnen zijn de spanningen heftiger of duren ze langer. Bijvoorbeeld als een gezinslid lichamelijk of psychisch ziek is, als ouders vaak ruzie hebben of als er zorgen zijn over werk of geld. Voor kinderen die opgroeien in stress is er de training Bij de Kameleon thuis.
De kinderen leren dat ze niet de enige zijn die veel spanning of stress meemaken en dat zij niet de oorzaak zijn van die spanningen. Ook leren kinderen hun gevoelens te herkennen, zich te uiten en trots te zijn op wat goed gaat. Voor de ouder(s) zijn er twee informatiebijeenkomsten. Bij de Kameleon thuis is geen therapie, er wordt geen dossier aangemaakt. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Leusden.
Groep voor jongeren met ASS (12 – 18 jaar) *
Als je ASS hebt, kun je contact met andere jongeren lastig vinden. Daar houden we dus rekening mee. Onder leiding van jongerenwerkers wordt er volgens een vaste structuur met elkaar gepraat over van alles en nog wat. Je kunt meepraten of gewoon luisteren. Ook kun je meedoen met activiteiten die met elkaar worden georganiseerd. Je bent van harte welkom!

Over de Brug *

Op de middelbare gaat het er anders aan toe dan op de basisschool. Elk uur een andere leraar, een ander lokaal, nieuwe vakken, huiswerk. Je bent niet meer de oudste, maar de jongste. Dat is best even wennen. Daarom is er voor brugklassers Over de Brug! De jongerenwerker van Lariks is er om ervaringen te delen en te helpen bij het plannen van huiswerk. Samen met de Buurtsportcoaches worden er regelmatig (sportieve) activiteiten georganiseerd.

* Startdata van deze activiteiten zijn nog niet bekend. Kijk vanaf medio december op sociaalplein-leusden.nl.

Meidenavond (14 – 18 jaar)

Om de week op dinsdag van 19.30 – 21.00 uur in Fort33. Heb je zin om met een groep meiden gezellig te kletsen, ervaringen te delen en met elkaar en met de jongerenwerker activiteiten te organiseren? Loop gewoon eens binnen! Aanmelden mag (hoeft niet) bij fort33@lariks-leusden.nl.