Trainingen, workshops, groepen

kinderen

Voor kinderen en jongeren

Steviger in je schoenen staan, jezelf verbeteren, leren omgaan met situaties, zorgen delen? Lees hier meer over het aanbod. Kijk bij aanmelden activiteiten voor het actuele aanbod. 

Hier ben ik!

Veel kinderen kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Omdat ze bijvoorbeeld verlegen of onzeker zijn, moeite hebben om voor zichzelf op te komen of het lastig vinden om contact te leggen. Hier ben ik! leert kinderen met sport, spel en oefeningen, steviger in hun schoenen te staan, weerbaarder te worden en meer plezier te beleven aan sociale contacten.
De training wordt gegeven door een ervaren trainer van Lariks die gespecialiseerd is in de begeleiding van kinderen in samenwerking met een Buurtsportcoach. Hier ben ik! bestaat uit 8 bijeenkomsten na schooltijd en wordt meerdere keren per jaar gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Kosten: € 40,-.

KIES helpt kinderen bij een echtscheiding

Kinderen kiezen niet voor een echtscheiding. Het overkomt ze. KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding en is professionele begeleiding en hulp voor kinderen die daar behoefte aan hebben. KIES maakt kinderen sterker in het omgaan met de situatie. Er zijn ook bijeenkomsten voor de ouders. In een KIES groep worden kinderen begeleid door gecertificeerde KIES professionals. Namens Lariks zijn dat Ronald Roelofs en Jacqueline l’Ami. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Leusden.
Goed om te weten: Onderzoek door Universiteit Utrecht toont aan dat KIES kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen, dat ze er beter mee leren omgaan, begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is en dat het contact met de ouders verbetert.

Bij de Kameleon thuis

Soms gebeurt er iets in een gezin en weet een kind niet zo goed wat hij of zij daar mee kan. Denk aan ruzies, een scheiding, iemand die al een tijdje ziek is of spanningen die ergens anders door ontstaan. Veel kinderen kunnen hier niet mee omgaan of denken zelfs dat het hun schuld is.

Bij De Kameleon Thuis leert kinderen dat ze niet de enige zijn waarbij er thuis iets is. In de groep leren ze spelenderwijs omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en een extra steuntje in de rug krijgen. Dit helpt hen om te gaan met de situatie thuis. 

Wat leren kinderen?

Kinderen leren waar de spanningen vandaan komen, leren gevoelens te herkennen, zich te uiten en hun grenzen aan te geven. Dit alles doen ze samen met de handpop Kamil de Kameleon. De trainers doen oefeningen en spelletjes, vertellen verhalen en er wordt geknutseld. 

Bij De Kameleon Thuis bestaat uit negen bijeenkomsten voor kinderen. Voor de ouders zijn er twee (verplichte) bijeenkomsten waarin uitleg wordt gegeven over de invloed van spanning en stress op de kinderen. Ook worden handvatten gegeven hoe daar het beste mee om te gaan. Na afloop van de training zijn er eindgesprekken.

Bewegen voor jongeren met ASS of ADHD

Voor jongeren met ASS of ADHD is het niet altijd makkelijk om aansluiting te vinden bij een reguliere club of vereniging. Speciaal voor hen die wél willen bewegen maar (nog) niet weten hoe of waar is deze groep er.

Misschien wil je eerst ontdekken welke sport je leuk vind of waar je goed in bent. Of misschien vind je het wel spannend om naar een ‘gewone’ sportclub te gaan omdat je niet weet hoe het er daar aan toe gaat. Wat de reden ook is dat je bij Mirjam komt sporten: plezier en bewegen staan voorop.

We komen wekelijks op dinsdag van 15.30 tot 16.30 bij elkaar. De lessen vinden plaats op het veld bij Roda, we verzamelen bij het groene hek naast Impala.

Aanmelden of meer informatie bij Mirjam Hagenaar: m.hagenaar@lariks-leusden.nl