Tussen 18 en 23 jaar: jongvolwassene

Tussen de 18 en 23 jaar maken jongeren veel veranderingen door. Ze gaan studeren of werken.  Online informatie zoeken? Kijk eens op opvoeden.n.

Vind je niet wat je zoekt of wil je graag met iemand praten? Ga dan eens naar Fort33. Er is  meerdere  avonden per week een inloop. Ook kun je daar jongerenwerkers ontmoeten die graag met je meedenken.

Een eigen leven leiden als jongvolwassene

Een jongvolwassene gaat grotendeels voor zichzelf zorgen, zeker als je zoon of dochter zelfstandig gaat wonen. De was doen, koken, geldzaken regelen – jongeren gaan in deze fase een eigen leven leiden. Als ouder heb je niet altijd zicht op hoe het met hen gaat. Wat je kind ook doet, het is belangrijk dat je een goede relatie hebt en dat jullie goed met elkaar kunnen praten.

Niet alle jongeren worden zonder moeite volwassen. Lichamelijk en zeker psychisch zijn zij nog niet volgroeid. Sommige jongeren hebben problemen waarvoor ze deskundige hulp nodig hebben.

Financiële zorgen?

Spelen er bijvoorbeeld financïele problemen? Schakel dan tijdig hulp in. Denk daarbij ook aan de vrijwillige hulp van SMS (Sociaal Maatschappelijk Steunpunt).

Op zoek naar woonruimte?

Zelfstandig wonen? In de gemeente Leusden kun je bij Woningstichting Leusden terecht met vragen over de verhuur van (sociale) huurwoningen.

Alcohol, drugs, risico’s, verslavingen?

Wat is te veel alcohol of drugs? Te vaak gokken, of teveel verlangen naar gamen, internetten of seks? Wat zijn de risico’s? Voor je gezondheid, voor je omgeving voor je toekomst et cetera. Lees hier meer.

koffie drinken

Wilt u meer weten over [ONDERWERP]?
Neem dan contact op met onze consulent. U vind onze contactgegevens op de contactpagina.