vacature

Vacature bij Lariks

Lariks is dè toegang tot zorg en welzijn voor alle inwoners in de gemeente Leusden.

Per 1 oktober 2018 zijn wij op zoek naar een:

Consulent Basis Team

24 – 28 uur, schaal 8

Wil je inwoners ondersteunen bij vergroting van hun zelfredzaamheid? Heb je ervaring met en kennis van de Wmo? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Als Consulent van het Basis Team voer je gesprekken met inwoners die vragen hebben op het gebied van zorg en welzijn. Dat doe je tijdens persoonlijke gesprekken en telefonisch. Volgens het principe van vraagverheldering analyseer je de situatie en breng je de wensen, behoeften, problemen en hulpvragen samen met de cliënt en betrokkenen in kaart. Je geeft informatie, advies of voorlichting en zo nodig organiseer je kortdurende ondersteuning. Zelfstandig of in samenwerking met derden voer je op methodische en resultaatgerichte wijze interventies uit. Zo ondersteun je de cliënt bij vergroting van de zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving. Tussentijds evalueer je de geboden hulp en zo nodig stel je deze bij.

Vanzelfsprekend zorg je voor correcte verwerking van de hulpvraag in het klantregistratiesysteem en voor de juiste verwerking van indicatiestellingen en aanvragen voor de Wmo. Maatschappelijke ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving houd je bij. Naast algemene werkzaamheden, krijgt elke consulent de ruimte om zich te specialiseren.

Profiel:

Je beschikt over een relevante HBO-opleiding en hebt ervaring als Wmo consulent. Je bent klantgericht en in staat snel te schakelen wanneer nodig. Je werkt zelfstandig, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent sterk in woord en geschrift en je hebt empathisch vermogen.

Het Basis Team werkt nauw samen met het Sociaal Team van Lariks dat zich richt op complexe, meervoudige problematiek en met het Team Samenleving dat zich richt op het preventieve veld. Een klantgerichte, integrale aanpak staat voorop.

De vacature is in eerste instantie voor een half jaar. Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Chouka van de Grift, teamleider Basis Team Lariks (c.vandegrift@lariks-leusden.nl)

Solliciteren?

Stuur vòòr 25 augustus 2018 een gemotiveerde brief met c.v. sollicitaties@lariks-leusden.nl