Algemene informatie
Titel van de vacature
  YFU zoekt vrijwillige Contactpersonen
Wijk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Keuze uit:
  Leusden
Taakomschrijving
  YFU zoekt vrijwillige Contactpersonen Wil jij het verschil maken voor studenten en gezinnen die open staan voor een internationaal avontuur en andere culturen, dan is deze vrijwilligersfunctie interessant voor jou.
De taakomschrijving is als volgt:
 
  • Als Contactpersoon ben je het aanspreekpunt voor: Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan (outbound-programma). Internationale studenten en hun gastgezinnen hier in Nederland (inbound-programma).
  • Voor het outbound-programma ga je op huisbezoek voor selectiegesprekken met studenten en hun ouders. Ook onderhoud je gedurende het uitwisselingsjaar periodiek contact met ouders van studenten die in het buitenland verblijven.
  • Voor het inbound-programma onderneem je de volgende activiteiten: Werving van gastgezinnen in jouw regio, ondersteund vanuit het YFU kantoor. Selectiegesprekken met gastgezinnen en het matchen van gezinnen en buitenlandse studenten. Ondersteunen van gastgezinnen bij de plaatsing van een student op school. Pro-actief contact houden met gastgezinnen, studenten en scholen en begeleiding bieden in geval van problemen.
Gevraagde vaardigheden en competenties:
 
  • Je bent flexibel ingesteld, communicatief sterk en hebt gevoel voor culturele verschillen.
  • Je bent betrokken bij een ander en in staat om hem of haar te coachen en motiveren, zonder het van de ander over te nemen.
  • Je schrikt niet terug voor een probleem en bent juist gemotiveerd voor het vinden van een oplossing. Daarbij houd je de belangen van de verschillende betrokkenen in het oog.
  • Je bent in staat je eigen werk zelfstandig te organiseren, maar werkt ook graag samen met anderen.
  • Verder heb je internationale ervaring of interesse, een lokaal netwerk, beschik je over een auto en spreek je Nederlands en Engels.
  • Ervaring als uitwisselingsstudent of als gastgezin is een pré. Het hebben van contacten met middelbare scholen is geen must, maar komt wel goed van pas.
Tijdsbesteding
  4 6 uur per week
Eventuele bijzonderheden
  Als YFU Contactpersoon draag je bij aan intercultureel begrip bij jongeren en gezinnen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal netwerk en mensen te ontmoeten met dezelfde ideeën en interesses in een wijdere wereld. YFU biedt je de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die ook elders van pas komen. Denk aan leiderschapsvaardigheden en interculturele communicatie. Het YFU kantoor ondersteunt je o.a. met trainingen, landelijke marketing campagnes en materialen om je activiteiten goed uit te kunnen voeren. Ook zijn er mogelijkheden voor het volgen van Europese YFU trainingen of om deel te nemen aan Europese activiteiten. YFU biedt een reiskostenvergoeding en een aansprakelijkheidsverzekering.
Korte omschrijving van de organisatie
  YFU is een internationale non-profit vrijwilligersorganisatie en is al meer dan 60 jaar DE organisatie die culturele uitwisseling voor jongeren mogelijk maakt. YFU Nederland biedt Nederlandse jongeren de mogelijkheid om naar een buitenlandse High School of College te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Daarnaast komen buitenlandse studenten bij een gastgezin in Nederland wonen en gaan hier naar een middelbare school. Contactpersonen van YFU zijn de spil van de organisatie. Zij zijn een onmisbare schakel tussen studenten en families en vormen een ondersteuningsnetwerk.
URL naar vacature op eigen website
  https://yfu.nl
Adresgegevens
Naam
  Marlien Rietkerk
Adres
  Herenweg 115A Vinkeveen 3645 DJ Nederland Map It
Telefoonnummer
  0297-264850
E-mailadres
  marlien.rietkerk@yfu.nl
Website organisatie
  https://yfu.nl

 

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.