Wijk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd.
Leusden
Taakomschrijving
Psychogeriatrisch zorgcentrum Lisidunahof zoekt vrijwillig(st)ers voor communicatieproject Babbelbox
De taakomschrijving is als volgt:
U bent binnen een woongroep actief met de babbelbox. U zit samen met een groep bewoners aan tafel en bespreekt de verschillende attributen in de babbelbox ( u krijgt vooraf een instructie).
Gevraagde vaardigheden en competenties:
  • Zelfstandig
Tijdsbesteding
1 uur per week in overleg
Eventuele bijzonderheden
De vakgroep logopedie heeft voor de dementerende bewoners communicatieboxen ontwikkeld waarin de volgende thema’s zijn opgenomen: boerderij, keuken, natuur, spellen, muziek en Holland. De bewoners ruiken, proeven, horen, voelen en zien van alles over de thema’s. Ze worden door deze babbelboxen op verschillende manieren geprikkeld waardoor communicatie uitgelokt wordt en bewoners gestimuleerd worden om te blijven spreken.
Korte omschrijving van de organisatie
Psychogeriatrisch zorgcentrum Lisidunahof ligt aan de rand van Leusden. Het is een licht en modern verpleeghuis waar het goed wonen, leven en werken is. Er zijn (nu nog) zes woonafdelingen, maar Beweging3.0 realiseert 14 woongroepen voor ouderen én jongeren met dementie. Binnen de nieuwe kleinschalige woongroepen in Lisidunahof wonen 9 bewoners. De huiselijke situatie wordt zo veel mogelijk nagebootst waardoor het voor de bewoners mogelijk is een zo normaal mogelijk leven te leiden. Juist de kleinschaligheid van de groep maakt dat er optimaal aandacht is voor de individuele bewoner. De bewoners voeren een ‘gewoon’ huishouden door samen te eten, af te wassen, boodschappen te doen en eten te koken. Dit sluit aan bij de leefwijze die de bewoner voorheen ook gewend was en dit biedt herkenning. Een vast team van medewerkers biedt verpleeghuiszorg en welzijn.
URL naar vacature op eigen website
http://www.beweging3.nl/files_content/Babbelbox.pdf
Stap 2: Adresgegevens
Naam
Janet de Oude Mooi
Adres
Lisidunalaan 18 Leusden 3833 BS Nederland Map It
Telefoonnummer
033-4326159
E-mailadres
janet.deoude@beweging3.nl
Website organisatie
http://www.beweging3.nl