Week van de opvoeding

Week van de opvoeding

Er zijn weer allerlei gratis activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding

7 oktober: Ouders van NIX 

Hoe ga je met je kind in gesprek over alcohol, roken, blowen? Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender? In samenwerking met Jellinek organiseren we een informatieavond die je als ouder/opvoeder eigenlijk niet mag missen.Inloop vanaf 19.30 uur, 20.00 uur start. 

Locatie: Fort33, Bavoortseweg 25, Leusden. 

Aanmelden klik hier

9 oktober: Opvoeden van een kind met ASS

Hanneke Scheper vertelt wat ASS betekent voor uw kind, uw gezin en de omgeving. Maar ook: wanneer vraag je hulp en welke mogelijkheden zijn er. Hanneke is gespecialiseerd in Autisme Spectrum Stoornis. In haar werk ontmoet én begeleidt ze kinderen, jongeren en volwassenen met ASS en hun directe omgeving, zoals gezin, partner(s), onderwijs. Tijd: 19.30 – ±21.00 uur. Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, de Mulderij 1, Leusden. 

Aanmelden klik hier.

10 oktober: Het puberbrein

In de puberteit is er iets aan de hand met je hersenen. Dat merk je als puber zelf en ook je omgeving zal het niet ontgaan. Wat gebeurt er in het brein van een puber?Hoe ga je hier als ouder mee om? Wat kun je samen met je kind doen et cetera. Kim de Groot, jongerenwerker bij Lariks, vertelt aan de hand van herkenbare voorbeelden wat er gebeurt in het puberbrein. De avond is voor ouders. Tijd: 19.30 – ±21.00 uur. Locatie: Fort33.

Aanmelden: klik hier.

10 oktober: ‘Grenzen stellen zonder je schuldig te voelen’

Ontdek bewust positief opvoeden en kom naar de bijeenkomst voor ouders/opvoeders van kinderen tussen 2 – 8 jaar waarin Hanneke Verweij herkenbare situaties deelt en handige tips aanreikt. Hanneke is consulent bij Lariks en gespecialiseerd in opvoedingsvragen. 

Tijd: 19.30 – ±21.00 uur. Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, de Mulderij 1, Leusden. 

In mei moesten we vanwege de grote belangstelling mensen teleurstellen. Er zijn nog een paar plekken vrij.